Red Velvets kull

Herbert  stamtavla

Red Velvet  stamtavla

Red Velvets kull   stamtavla

Planerad kull i SeptemberFörväntade färger: Black (ba), beige (be) och ev överraskningar.Förväntade Teckningar/Varianter Till största del variegated men annat kan också dyka upp. Alla släta dumbo.
Herbert (Verra’s Herbert) är en väldigt trevlig, mjuk och go kille. Lättsam på alla sätt och har alltid fungerat väl i flock. Trots sina 2+år så är Herbert pigg och fräsch.Red (Verra’s Red Velvet) Väldigt go och kelen tjej som gillar att ligga i nacken. Är inte lika aktiv som honor vanligtvis är utan tar sig något varv eller två för att kolla läget innan hon lägger sig i soffan, nära en människa för att få klapp och kli. Alltid frisk och välfungerande i flock.

Förväntningar på kullen: Vi förväntar oss att ungarna blir lugna och mjuka precis som sina föräldrar. Lagom med upptäckarlust.
Eftersom Herbert är över 2 år är det högst osäkert om han ännu är fertil men vi gör ett försök. Herbert har inte gått i avel tidigare eftersom han är på gränsen till för liten med sina dryga 500g. Nu när han passerat två och fortfarande är så pigg och fräsch så väger den fördelen tyngre än att han är lite liten. Storleken kan vi jobba vidare på i framtiden.