Lo's kull

"Olle"  Stamtavla

Starlight's Lynette Stamtavla

Kullens Stamtavla

Födda 2023-05-18 Antal 10st. 1 död första dygnet.
Färger: Black (ba), siamese (sm) och himalayan (hi). Mfl.
Teckningar/Varianter Variegated (var) Mfl. Dumbo (du).
Olle (Verra’s Mors Lilla Olle) är en speciell råtta på alla sätt. Han började livet som en pajas som älskade uppmärksamhet och bus med fingrar och kompisar. När han var ca 6 månader så dog två äldre flock-kompisar och det tog väldigt hårt på Olle som inte längre ville leka och busa, han blev mer stillsam och osocial. Med tiden har han blivit mer och mer som den tokiga mjukisen han alltid varit. Han är högt uppsatt i flocken och sköter det perfekt. Han är go och glad, social på sina egna villkor men alltid snäll och lätthanterad. Olle är väldigt liten med sina dryga 480g.
Lo (Starlight's Lynette) har utvecklats till en stjärna! Som ung drev hennes energi både oss och flocken till vansinne. Hon var överallt och ingenstans, gnagde sönder inredning och lät inte flock-kompisarna vara ifred en sekund. Sen kom Fivel (Vaddis Mimosa) in i våra liv, någon med samma energinivå som Lo. Perfect match.
Trots sin energinivå har Lo alltid varit en väldigt snäll och go råtta. Otroligt mjuk och lätthanterad med fint häng som älskar och älskas utav alla.

Förväntningar
Vi förväntar oss lättlärda och alerta ungar som passar bra för mer aktivitet, agility tex. Sociala, mjuka och lätthanterade.
Bakom Lo så finns det flera fall av hypofystumörer i nära släkt, osäkert på om det är genetiskt eller ej men vi har såklart funderat många gånger extra och kommit fram till att Lo har väldigt många fina egenskaper så det är värt att chansa. Därför har vi valt Olle som pappa, bakom honom finns det inga hypofystumörer och väldigt lite annat i sjukdomsväg.

Utseendemässigt är det här inte den bästa kombon men vi som vanligt går hälsa och temperament före utseende.
Det blir nog en del svart variegated. Kan dyka upp siamese, himalayan. Jag hoppas som vanligt på blue och det finns även en liten chans för russian blue. Alla blir släta dumbo.


I detta Facebook album finns det mer bilder på kullen!